5 spørgsmål, du kan stille til jobsamtalen

Læsetid:
5 min.

Du ved nok, at du bør stille spørgsmål, når du er til en jobsamtale. Spørgsmål viser din måske kommende arbejdsgiver bedre end noget andet, at du er engageret og interesseret i virksomheden, og at du er reflekterende og nysgerrig. Det er dog ikke altid så let at finde på disse spørgsmål, når du sidder i situationen. Her er nogle forslag til 5 spørgsmål, som du aldrig går galt i byen med!

Hvad bliver mine centrale ansvarsområder?

Dette spørgsmål viser, at du er pligtopfyldende og parat til at sætte dig ind i virksomhedens forventninger til dig. Du viser, at du ved, at du ved at sige ja til stillingen påtager dig et ansvar over for din arbejdsgiver, virksomheden og dine kollegaer. Desuden giver det dig en oversigt over, hvad du bør prioritere i dit arbejde.

Tip: Husk, hvor vigtigt et godt førstehåndsindtryk er! Sørg altid for at være punktlig, giv hånd, smil og introducér dig selv, ikke kun over for den kommende arbejdsgiver, men også over for receptionister, kollegaer og lignende - man ved aldrig, hvem det er godt at gøre et godt indtryk på.

Hvilke mål er der for stillingen, og hvordan kan jeg nå dem?

De fleste arbejdsgivere sætter pris på ambitioner hos deres medarbejdere. Du viser med dette spørgsmål, at du er parat til at arbejde målbevidst og hårdt, og at du ved, at der er en større mening med det arbejde, du skal lave.

Tip: Smil! Det kan ikke understreges nok, hvor meget en positiv og entusiastisk attitude kan betyde ved en jobsamtale!

Hvordan måles min præstation?

Dette spørgsmål viser din arbejdsgiver, at du er bevidst om, at du er der af en specifik grund, nemlig for at udføre specifikke arbejdsopgaver på specifikke måder. Det viser, at du ved, at du bliver bedømt, men også at du er fast besluttet på at gøre et godt stykke arbejde.

Tip: Undersøgelser viser, at dit kropssprog er lige så vigtigt for andre menneskers indtryk af dig, som det, der kommer ud af din mund. Det er derfor godt at være opmærksom på, hvad du signalerer med din krop. Nogle måder at vise engagement på via din krop er eksempelvis: øjenkontakt, nikken, gestikuleren og at læne dig frem imod din samtalepartner.

Hvad skal der til, for at jeg lykkes i denne stilling?

Du vil gerne gøre et godt stykke arbejde i dit nye job, og det skal du ikke være bange for at vise tydeligt! Din kommende arbejdsgiver vil højst sandsynligt se det som en positiv kvalitet, at du stiller spørgsmål som dette, da det viser, at du ved, der er krav til dig, og at du er målrettet imod at møde dem på den bedst mulige måde.

Tip: Forbered spørgsmålene hjemmefra og øv dig på at levere dem på en selvsikker måde. Hvis du øh'er hele vejen igennem din sætning, virker du usikker, og så er det næsten lige meget, hvad du spørger om. Øv dig foran spejlet eller få en ven, kæreste eller et familiemedlem til at "høre dig".

Har I nogle betænkeligheder ved at ansætte mig? Hvilke?

Dette spørgsmål kan virke lidt overvældende og anmassende, men det viser mod og selvindsigt at stille det. Det er desuden en optimal mulighed for at opveje nogle af de mindre heldige indtryk, du måtte have givet, eller overbevise din fremtidige arbejdsgiver om, at deres betænkeligheder vil blive gjort til skamme, hvis de vælger dig!

Tip: Bare fordi jobsamtalen er overstået, betyder det ikke, at du ikke længere er "på". Sørg altid for at tage afsked og forlade stedet på en ordentlig måde. Smil, giv hånd og tak for samtalen. Og vær ikke bange for at sige, at du glæder dig til at høre fra dem.
Alle indlæg