Har du ikke mindst 20 spørgsmål til jobsamtalen, er du uambitiøs

Læsetid:
5 min.

De fleste jobsamtaler slutter oftest med det samme spørgsmål fra arbejdsgiveren: "Har du nogle spørgsmål?" Her er grundene til, at du altid skal svare: "Ja."

Du har overlevet jobsamtalen, der nu lakker mod enden, og arbejdsgiveren spørger dig, om du har nogle spørgsmål, men du synes egentlig, at du har fået svar på alt. Du er måske bange for at stille dumme spørgsmål, og du vil egentlig også gerne bare have samtalen sluttet. Så du svarer nej. Men der er faktisk flere gode grunde til, at du skal svare ja.

Du viser interesse

Når du stiller spørgsmål til stillingen, viser du, at du også har et reelt engagement i og en interesse for virksomheden. Det betyder også, at hvis du ikke har mindst 20 spørgsmål klar, så er du simpelthen ikke interesseret nok i virksomheden og stillingen. Hvorfor skulle virksomheden så ansatte dig?
Det betyder selvfølgelig ikke, at du skal bruge hele samtalen på dine spørgsmål. Mange af spørgsmålene vil højst sandsynligt også blive besvaret naturligt i samtalen. Men har du forberedt mange gode spørgsmål inden, så er du også sikker på at have et par stykker i hånden til sidst. Derudover er det altså også den sidste chance, du får for at gøre et godt indtryk på arbejdsgiveren, og derfor er det vigtigt, at du griber den!

Tip: Skriv alle de spørgsmål ned, du kan komme på, når du sidder derhjemme og tænker på virksomheden, og brug disse som udgangpunkt ved jobsamtalen.

Du ved ikke, hvad du ikke ved...

... før du har undersøgt det. Du har måske allerede en idé om, hvad virksomheden står for, men du kender reelt ikke virksomhedens værdier og ageren, før du har været en del af den. Derfor er det vigtigt, at du gør dit forarbejde. På den måde undgår du også at stille dumme spørgsmål, som du kunne have fundet svaret på ved at google det. Når du stiller relevante spørgsmål til jobbet, viser du nemlig, at du allerede ved en del om virksomheden, men er entusiastisk nok til at ville vide mere. Du viser, at du har forståelse for virksomhedens udfordringer og dermed kan hjælpe med at løse dem.

Tip: Erkend, at du ikke kan vide alt om virksomheden, men tjek op på det, du kan. Husk, at det er mere end okay at stille spørgsmål.

Du forbereder dig til stillingen

Du går (forhåbentligt) til en jobsamtale, fordi du faktisk gerne vil have jobbet. Når du stiller arbejdsgiveren dybdegående spørgsmål, er det ikke bare en måde at vise din interesse på, men også en reel mulighed for dig til at forberede dig til din kommende stilling. På den måde ved du, hvilket arbejde der venter dig, når du begynder, og du får afstemt både dine og arbejdsgivers forventninger.

Tip: Spørg ind til de projekter, de er i gang med nu, og dem, de drømmer om i fremtiden.
Alle indlæg