Hvor mange jobsamtaler skal du tage til?

Læsetid:
5 min.

Der er ikke noget galt i at søge flere job på samme tid. Ligesom at du ikke kan vide dig sikker på at få stillingen, så kan virksomheden ikke regne med, at du ikke kigger andre steder. Men hvor mange samtaler kan du egentlig tillade dig at tage til i samme uge eller endda samme dag? Her er, hvad du skal være opmærksom på!

Det er lidt af et luksusproblem og måske endda drømmescenariet for mange. At blive inviteret til mere end én samtale i samme uge. Men det kan også give visse udfordringer. For hvor tæt må samtalerne ligge på hinanden?

Tag ikke flere, end du kan nå

Det første du skal tænke på, når du skal forberede og planlægge samtalerne, er tidspunkt og dag i forhold til hinanden. Det er vigtigt, at du ikke siger ja til flere, end du kan nå. Det gælder fysisk i forhold til, at du skal kunne nå fra det ene sted til det andet uden at være dækket af sved. Også hvis bussen ikke kommer til tiden, eller cyklen punkterer.

Derudover, så er det faktisk lige så vigtigt, at du kan nå at forberede dig mentalt. Til jobsamtalen skal du præstere og være dit skarpeste selv, så du viser, at du forstår virksomheden. Derfor er det også fatalt, hvis du blander virksomhederne sammen og kommer til at nævne ting, der ikke har forbindelse til det sted, som du er til samtale hos. Derudover skal du også sikre dig, at virksomhederne ikke arbejder sammen. Det ville være yderst akavet at møde den ene arbejdsgiver til jobsamtale hos den anden på den samme dag.

Tip: Sig ikke ja til mere end 1 jobsamtale pr. dag. Husk at forberede dig, og læg en plan inden samtalen - både fysisk og mentalt.

Hvis du får tilbudt mere end ét

En anden ting du skal være opmærksom på, er, hvad du så gør, hvis du faktisk er så ekstremt heldig at få tilbudt mere end ét job. For selvom det jo egentlig er et luksusproblem, så har du stadig brugt den mulige arbejdsgivers tid. Her er det bedste svar også det mest simple. Vær ærlig, og sig at du har fået tilbudt en stilling, der passer bedre til dig, som du allerede har takket ja til, men at du var utrolig glad for jeres samtale. Derudover skal du også huske på, at du ikke nødvendigvis får svar fra arbejdsgiverne samtidig. Får du tilbudt stillingen det ene sted uden at have fået svar fra det andet, må du så vurdere situationen, og hvad der er bedst for dig.

Tip: Få fuld bekræftelse fra den ene virksomhed, før du takker nej til den anden. Forklar evt., at du også er blevet tilbudt en anden stilling. Så risikerer du ikke pludselig at have sagt nej det ene sted for så at få besked om, at det andet ikke går alligevel.
Alle indlæg