Søg uopfordret og få jobbet!

Læsetid:
4 min.

Overvejer du at sende en uopfordret ansøgning af sted? Du kan være heldig, at der lige netop viser sig en åbning der, hvor du allerhelst vil arbejde. Her er, hvad du skal være opmærksom på, før du søger!

Der kan være mange fordele og ulemper ved at sende en uopfordret ansøgning. Den største fordel er, at du ikke er i lige så stor konkurrence, som når du søger et job, der er slået op, og at din ansøgning ikke forsvinder ned i én stor bunke. Til gengæld har du ikke et jobopslag, som du kan støtte dig til.

Find den rette person

Hvem er det lige, der skal have ansøgningen? Det er vigtigt, at din ansøgning havner det rigtige sted. Men når du ikke har et jobopslag, der fortæller dig, hvor den skal hen, så må du selv finde svaret.

Tip: Tjek virksomhedens hjemmeside ud, og find listen over de ansatte, og se, om du kan gennemskue, hvem der skal have den. Vær heller ikke bange for at ringe ind, og spørg om de overhovedet modtager uopfordret, og hvem der i så fald skal have den.

Lav din research

Det er altid vigtigt, at du laver din research grundigt. Men det er særligt vigtigt, når du søger uopfordret. Du ved ikke, hvad virksomheden har brug for, før du har undersøgt det, og hvis din uopfordrede ansøgning skal vække interesse, så skal du ramme et behov.

Tip: Kender du nogen i virksomheden? Eller arbejder din vens ven der? Brug gerne genveje til at finde ud af, hvad virksomheden mangler.

Vis din interesse

Fordelen ved en uopfordret ansøgning er, at du vælger lige den virksomhed, som du kunne tænke dig at arbejde hos. Ikke på baggrund af et jobopslag, men fordi du synes, at de er fede! Brug din motivation, særligt i den første linje, og fortæl, hvorfor du søger lige præcis hos dem.

Tip: Skriv, hvorfor du henvender dig til dem, og hvorfor du håber på at blive en del af deres virksomhed. Brug din motivation og vis den!

Gør det klart, hvad du kan tilbyde

Du ved nødvendigvis ikke, hvad virksomheden mangler. Når du har lavet din research, så sørg for at gøre det klart i din ansøgning, hvilke opgaver du kan udføre, og hvilken værdi du kan bidrage med til virksomheden.

Tip: Vær specifik. Gerne med de arbejdsopgaver, du kan løse for virksomheden, og hvorfor de har brug for dig!

Lad dig ikke skuffe

Det er et stort sats at søge uopfordret. Du ved ikke, om de mangler, du ved ikke, hvad de mangler, og du ved måske ikke meget om deres kultur. Derfor skal du også være forberedt på, at virksomheden måske ikke mangler ansatte.

Tip: Hold hovedet oppe, vær modig, og sig pyt, hvis du får afslag. Lær gerne af dine fejl, eller spørg virksomheden ind til din ansøgning, så du bliver klogere.
Alle indlæg