Skal du søge jobbet? Fire ting, du bør spørge dig selv om, inden du sender din ansøgning

Læsetid:
5 min.

Det kan somme tider være svært at vurdere, om du skal søge et job eller ej. Det er ikke ualmindeligt at sende en ansøgning, som man senere hen fortryder. Man ender måske alligevel med at blive kaldt til samtale et sted, hvor man egentlig ikke har lyst til at være, når man tænker nærmere over det.

Det tager tid at skrive en god ansøgning, ligesom det tager tid for arbejdsgiverne at læse ansøgninger, udvælge kandidater og afholde samtaler. Hav derfor respekt for både andres og din egen tid, og lær at stille dig selv disse fire spørgsmål, inden du sender din ansøgning af sted:

1. Hvad er arbejdspladsens værdier?

Når du bliver medarbejder på en arbejdsplads, bliver du også en del af dennes ansigt udadtil. Det er derfor vigtigt, at du ved, hvad den virksomhed, du søger job hos, står for, og om deres værdier passer sammen med dine egne. Det er ikke givende eller udviklende at arbejde i en virksomhed, som du ikke moralsk kan stå inde for. Vær derfor ikke bange for at lave research! Kig på virksomhedens hjemmeside og sociale medieplatforme. Læs virksomhedens CSR-profil, se, om du kan finde artikler eller interviews med bestyrelsesmedlemmer, chefer eller medarbejdere, og forsøg at danne dig et ærligt og grundigt overblik over det, virksomheden står for. 

Tip: Vil du være stolt af at sige, at du arbejder for denne virksomhed? Hvis svaret er nej, skal du måske lige tænke dig om en ekstra gang, inden du sender din ansøgning.

2. Hvad er mine udviklingsmuligheder?

Det er ingen skam at være ambitiøs eller have planer for, hvad du gerne vil opnå i dit liv. Det er dog en god idé at overveje, om dette job ville være et skridt på vejen derhen, eller om det virker som et sted, hvor du kommer til at sidde fast uden mulighed for at stige i graderne eller udvikle dig fagligt. Tænk derfor på, hvad du gerne vil lære af denne stilling. Hvad er det for udfordringer og erfaringer, den kan tilbyde dig, og er det noget, du tror, du kan bruge i fremtidige stillinger? Hvis du søger et job, du regner med at skulle være i resten af dit arbejdsliv, er det også vigtigt at gøre sig disse overvejelser. Leder du efter et job med plads til personlig og faglig udfordring og udvikling? Og vil du kunne opnå det her?

Tip: Prøv evt. at lukke øjnene, og forestil dig dig selv om ti år. Kunne du forestille dig stadig at være i denne stilling eller på denne arbejdsplads?

3. Hvordan virker arbejdsmiljøet?

En arbejdsplads skal være rar at være på, især hvis du skal være der længe. Når du lægger en masse arbejdskraft, energi og engagement i et job, nytter det ikke noget, hvis arbejdspladsen ikke er behagelig at være på. Forsøg at afkode, hvordan den interne kommunikation fungerer i virksomheden. Se, om du kan finde en personalepolitik et sted. Er der arrangementer for medarbejderne? Er der en politik omkring diskrimination og mobning? Er der en dress-code? Hvordan virker tonen internt? Er det en formel eller mere afslappet arbejdsplads? Alt dette er vigtigt at gøre dig bevidst om for bedst muligt at kunne danne dig en idé om, hvordan du selv ville passe ind, og hvorvidt du tror du kunne trives her.

Tip: Vær ikke bange for at ringe og snakke med virksomheden eller en medarbejder, og stil nogle spørgsmål omkring arbejdspladsen.

4. Hvad kan jeg bidrage med?

Det er ikke givende for nogle parter, hvis du ender med at få et job, som du egentlig ikke synes, du kan bidrage med noget til. Du må gerne sælge dig selv og skrue op for dine egne fortræffeligheder, men lad være med at snyde arbejdsgiveren ved at lyve dig til et job. Du får mest muligt ud af et job, hvor du får mulighed for at gøre en positiv og unik forskel, og hvor du kan gøre et godt stykke arbejde. Kigger du på et jobopslag og synes egentlig, at det lyder lidt kedeligt eller uinspirerende, eller at du ikke har noget at tilbyde den gældende stilling, så spar alles tid, og lad være med at søge.

Tip: Engagement skinner igennem! Vær derfor ikke bange for at vise din interesse for jobbet, fx ved at stille opklarende spørgsmål til jobbeskrivelsen - det signalerer, at du er nysgerrig på virksomheden.

Alle indlæg