Stop med at være kedelig, og undgå, at din ansøgning bliver smidt ud

Læsetid:
5 min.

Det kan være både kedeligt og tidskrævende at søge job, men har du nogensinde tænkt på, hvordan det ser ud fra den anden side? De fleste jobopslag får flere hundrede ansøgninger, som alle skal sorteres, læses, vælges ud og vælges fra. Det er ikke en virksomhed, men andre mennesker, der skal gøre arbejdet, og selvom det kan lyde hårdt, så leder arbejdsgiveren altså efter en undskyldning for at smide din ansøgning ud.

Hvis din ansøgning går i et med de hundrede andre og bruger de samme klichéer og idiomer, så er der en god chance for, at du aldrig får mulighed for at komme igennem til arbejdsgiveren. Hvordan undgår du så, at din ansøgning forsvinder i bunken? Det gør du ved at skille dig ud, sådan så du bliver husket. Vi giver dig 4 konkrete tips til hvordan:

Vis personlighed

En af de vigtigste måder, hvorpå du kan skille dig ud, er ved at vise personlighed. Som sagt er arbejdsgiver og ansætter også mennesker, og de fleste vil altså hellere have menneskelighed end en kold robot. En nem måde, du kan gøre det på, er, at ændre dine sætninger fra passiv til aktiv.

Skriv ikke: ”Ved ansættelsen i Mærsk bestod ansvarsområderne i at […], hvor der opbyggedes kompetencer […]”
Skriv i stedet: ”Da jeg var ansat i Mærsk havde jeg ansvaret for […]. Her fik jeg blandt andet prøvet kræfter med […]”

Brug dit drive

Der er helt sikkert en god grund til, at du søger netop dét her job. Brug dine ønsker og motivation til at blive husket! Hvad er det egentlig, der gør, at du vil arbejde lige præcis her? Hvad er det for et potentiale, du ser i virksomheden? Lad din entusiasme skinne igennem! Husk dog, at der stadig findes dårlige svar. At du vil tjene flere penge er måske sandt, men det er ikke et godt svar.

Fx: "Jeg vil super gerne være en del af teamet i Storm Inc., fordi jeg synes, at I har nogle helt fantastiske værdier, som jeg kan spejle mig selv i. Jeres fokus på bedre arbejdsforhold og visionen om mere bæredygtighed i virksomheder er ikke bare ambitiøs og vigtig, det er også en kamp, jeg vil være med til at kæmpe."

Show, don’t tell

Det er nemt at skrive, at du er hårdtarbejdende, har højt humør og er vant til at have mange bolde i luften, men der er en god chance for, at de andre ansøgere skriver det samme. Skil dig i stedet ud ved at være konkret, så du viser, at du ikke kun har det hele i munden! Hvilke arbejdsopgaver har gjort, at du kan håndtere mange ting på en gang? Hvad er det lige præcis for nogle erfaringer, der skiller dig ud fra de andre kandidater? Fremhæv de særlige erfaringer og kompetencer, der gør din profil unik.

Fx: "Gennem mine fem år som Event Coordinator har jeg prøvet lidt af hvert. Jeg er vant til at stå med uforudsete udfordringer, der kræver tidspressede løsninger, og her er min erfaring, at man kommer længst, når man holder hovedet koldt og bevarer det gode humør."

Lyd som dig selv

Hvis du skriver i en tone, der ikke falder dig naturligt, så smitter det af på teksten. Selvfølgelig skal du stadig vise, at du er professionel og en god medarbejder, men du skiller dig ikke ud, hvis du ikke skriver som dig selv. Drop den overformelle tone, og skriv i stedet fra et sted, som er dig. Dermed selvfølgelig ikke sagt, at du skal skrive som du ville med dine venner.

Skriv ikke: "Jeg søger jobbet, fordi det passer til min ambition om et fysisk og mentalt stimulerende arbejde....", hvis du ikke kunne finde på at sige det i virkeligheden. Formuler i stedet teksten, så den lyder som dig, og hold dig fra de mere flagrende sætninger. I stedet for ovenstående kunne du skrive noget i stil med: "Jeg søger jobbet, fordi jeg elsker at røre mig og bruge min krop. Og så er det jo kun et plus, at jeg samtidig får mulighed for at bruge hjernen."
Alle indlæg